Virkattuja herkkuja

Tein viime jouluksi lapselleni joulukalenterin. Askartelin silloin laminoituja prinsessakortteja sen taskuihin laitettaviksi . Ne olivat sopivia yllätyksiä reilun vuoden ikäiselle tytölle. Tälle vuodelle sain idean kirpputorilöydöstäni Hello Kitty -teeastiastosta. Ajattelin sitä ensin joululahjaksi, mutta pakkaus oli niin vaurioitunut, että päätin sittenkin jakaa astiat joulukalenterin taskuihin. Astioita oli tarpeeksi vain 11 taskuun. Niinpä sain idean virkata lisäksi herkkuja teeastiaston kylkeen. Samalla sain kätevästi tuhottua jämälankavarastojani.

hello-kitty

Löysin internetistä kivasti virkkausohjeita herkkuihin. Ohjeet ovat englanniksi, mutta täältä löytää mainion englanti-suomi-virkkaussanaston. Aloitin urakkani muutamalla kuppikakulla.

kuppikakut

Käytin 2,5 mm:n koukkua. Lankoina käytin Cataniaa, Novita Woolia, Novita Nallea, Novita Ipanaa ja jotain akryylilankaa. Tällaisissa täytettävissä virkkaustöissä on suositeltavaa käyttää pienempää koukkua kuin langan vyötteessä neuvotaan, etteivät täytteet pääse pursuamaan ulos.

Seuraavaksi virkkasin pari täytekeksiä.

taytekeksit

Näistä tuli aika isokokoiset. Tein keksien pohjat beigellä langalla, mutta sitäpä ei riittänyt päällykseen. Siksi aika kirjava lopputulos. Koukku oli jälleen 2,5 mm ja lankoina Novita Wool, Novita Ipana, Drops ❤ You 6 ja Catania.

Sitten oli sateenkaarikakkupalojen vuoro.

kakut

Sateenkaarikakkupaloista tuli ihan minikokoisia. Ehkä olisi pitänyt  tehdä paksummasta langasta. Tein muuten ohjeen mukaan, paitsi että tein sateenkaariosaan lopuksi ylimääräisen kerroksen valkoisella. Koukku oli se 2,5 mm ja langat Novita Wool, Novita Ipana, Novita Nalle, Drops ❤ You 6, sekä useita mysteerilankoja.

Halusin vielä tehdä muutaman piparin, mutta en löytänyt mieleistä ohjetta. Niinpä kehitin sellaisen itse.

piparit

Käytin taas 2,5 mm:n koukkua ja lankana ruskeaa Cataniaa. Kuorrutuksena käytin Novita Ipanaa, sekä paria mysteerilankaa.

Ohje pipareihin:

  1. kerros: 6 silmukan magic ring (en tiedä suomenkielistä nimeä) kiinteillä silmukoilla. Laita neulemerkki viimeiseen silmukkaan ja siirrä se jokaisella kierroksella. Näin tiedät missä seuraava kerros alkaa.
  2. kerros: 2 kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan, muista neulemerkki. Työssä on nyt 12 silmukkaa.
  3. kerros: 1 ks 1. silmukkaan, 2 ks seuraavaan, muista neulemerkki. Työssä on nyt 18 silmukkaa.
  4. kerros, eli terälehdet: *hyppää silmukan yli, 5 pylvästä seuraavaan silmukkaan, hyppää silmukan yli, piilosilmukka*. Tee *-* 6 kertaa.  Päättele.

Lopuksi ompele kuorrute ketjupistoilla siten, että lanka ei mene piparin läpi, vaan poimi silmukat piparin etupuolella. Päättele.

kakkuset

Kaikki herkut olivat nopea tehdä, ja niitä olisi tehnyt mielellään enemmänkin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s